27 Jul 2012

sahabat

- kawan time senang memang senang untuk kita dapat TAPI bila kita susah ??? mana dyeorg pergi ? pernah tak kita fikir .... tak semua yang kita nak kita akan dapat , so kenapa kita perlu bazirkan masa untuk orang'orang yang cmni . teringin untuk ada kawan yang boleh ada dengan aku time susah ataupun senang :( .

26 Jun 2012

tak nak balik :'(

cuti sem dha na hbis !! OMG ... ta suka nyer :'( .. nek cuti ni aq akn bgelar student tok sem 3 ... huaaarghhh ! dha tua upe nye ... tapi ta sedar-2 diri lagi . HAHA , bese lah to . minah perasan mang cenggini kn ;) ... TAPI aq ta nak blik perak ! bila alek sana , kompem aq akn HOMESICK . benci gler ... hu . bnd paleng annoying bila aq kena stay jaoh dr family . bila  dha start sem bmkne akn mula lah idop aq as a student alek . everything kena buat sendiri . sume nye kena dpends pd diri sendiri . and bila budaq yg tak pandai survive cm aq ni kena settlekn semuanye sndiri BAYANGKAN pe akn jd ... kowang sndri boleh imagine kn an .. kompem huru hara weiii :'( . that's why aku taknak ... bila aq dha ad kat sana , kompem satu2 problem yg aku bnci akn tergedix-2 dtg kat aq . huh , na tempis ta boleh . bese lah bnd gedix dtg kan . pkse cmner pun , mesti dea degil gak . ta ley uat apoah . hahhaa . hope nek sem ni semuanye akn jd snang , sumenye teratur ... ta yah nak huru hara . kompem idop aq aman tenteram ... kan3 ;) . kowang doakan aq yer .. kita kwan kn .. so , lakukan tugas anda ! hehehhe .... oke lah , penat adap lappy nieyh .. dadaa~ syg kowang :*

22 Jun 2012

- Silence Please ! read this ^^ -





- muka budak sakit ! kelakar kan , huhuhu .... masa ni baru je lpas uat blood test , muka nga tahan  kebas injection tuh , mang sakit woo , bengkak-2 tgn . nak gerak kn tgn pun bisa . mana tak nye , 2 tube dktor tuh sedut darah aku ! ngee~ ... even nga sakit TAPI aku still kena senyum gak .. bkn tok diri aku tapi org sekeliling aku . aku taknak dyeowg tao aku sedih sebab sakit especially PARENTS ... ta snggup woo tgk dyeowg gsaw -







-saya seorang yang kuat menangis ! FACT ! not FAKE , hehehe :) ... nama pun pompuan kn , mang ta lari ke mana lah naluri sowang pompuan tuh (kalo tak nges , mang aty batu tol . ngee~) . aku suka nges sebab aku MANJA ! fact jgak taw nieyh :P . aku akn nges bila owg yg aku syg buat aku sedih , kecewa kan aku (p/s : yaya , baca tuh ! jgn buat taw , hehe).. -





- " NATURAL BEAUTY " .... to adalah aku ! aku bukan suka make-up . kalau mack-up terasa muka cm kene tepek ngn taik lembu je , tebal ! hahaha . cukup lah setakat , powder , lip ice and maybe maskara ckit .... nak pkai blusher mcm dha rupa cina opera .. woo , to bkn aku !  hehhehe , simple is nice right ... nak pesan : " jgn tlalu bnyk touch up muka tima muda-2 nieyh , t hilang seri ! take note kay :) -






-tengok lah ni , smbil texting pun boleh tersenyum sowang-2  .... chop ! jgn slh pham , ni bukan nga texting , tapi nga tgk pic-2 my dear ! rindu woo sama itu boboy :'( ... nak jumpa dea !!!! 






# even banyak benda yang aku kena lalui , tapi aku tetap kena kuat ! aku tak boleh down mcm tu je . gmai yang perlukan aku especially family ! tanggungjwb aku besar sgad2 lbh-2 agy aku ank sulung dalam family . btw , aku harap if ad sape-2 yg mengenali diri ni , yg ada gse tak puas hati ngn attitude aku , just face to face je kay . aku accept sb bg aku aku just mnusia biasa yg tak pernah lari dr membuat dosa .... aku bukan tuhan nak hukum kowang yg cakap aku belakang-2 . aku terima . KEKASARAN bukan cara aku sebab aku jnis yang lembut ! FACT k (bkn nye nak puji diri sendiri) ... hope kowang happy kwn ngn aku sebab aku akn jadi yang terbaik dan yang paling baik ! Insya Allah :) #

# let me intro bout me : #

-siti nur syuhadah binti yahayah-
-19y/o(30.08.1993) -
-1st daughter en yahayah & pn hashimah-
-suka coklat(damn much !)-
-suka ngis (cengeng . HAHAH) , manja , lembut , ta suka lasak-2 -
-pink , purple , white , black is my world ! (pebret kaler ^^)-

p/s : tu je kowt gse nye .. if nak tahu pape lagi pasal aku , please follow blog aku yang tak seberapa nieyh o boleh add kat FB : http://www.facebook.com/syuhadah.yahayah o boleh follow aku kat burung biru (Twitter ler , haiyaa) :
https://twitter.com/#!/cadburymilk....... oke lah kowang . mata aku dah ngantok nieyh . gse cm nak pitam je ... bubye . take care ya ! ^^
















My New Life with Him ^__^

yuhuuu ~ dha lme woo tak update blog ! ngee ~ maap2 .. bese lah , blog dlm construction lagi . hah , ni pun try sedaya upaya tok upgrade gler-2 , sb dha gian gler nk share sume bnd ngn uolls .. heheh , tengs kat adq aq yg melayan kerenah aq yg cm bdq kecik ni , hehhehe ....

to bru intro , blom masuk lagi pd entry kita ! hahah (excited nieyh) . btw , aku just nak share pe yang dah jadi dgn aku lepas kehadiran dia ( MUHAMMAD FADLI BIN AZHARUL AZMI ) . acctually , dea classmate and mbr pada ex aku b4 diz (ta yah lah aku mention nama dea kat cni kan) . benda ni sume secara tak sengaja , kteorg tak planning pape pun . ni lah yang dinamakan JODOH ! kan3 ^__* ... masa tu aku ingat lagi , aku ada update one status kat FB and dea the 1st one yg comment status tu . start dr situ kteorg oke . mmg b4 diz ta pnh knl pun . bila kteowg dah men comment-2 , aku stalk FB dea , then dea pun ngn tak segan stalk FB aku blik . mse tu cm sweet je ..*melting* ... 7 JUN 2012 , masa tu mmg mood nga boring masa online . tiba-2 muncul chat box dari dea . heheh , epy tak terkata tapi cover . hehe . ehem3 .. IM ptama dea kat aku " RELAX LAH DIK , JGN FRUST SB K*** " (sebab mse tu aku baru je lpas post kat FB pic aku ngn ex aku a.k.a mbr dea tu , and aku ada mention yg aku rindu kat ex aku tuh) . k lah kn , masa tu aku pun story molly ngn dea pasal ni . start dr situ kteowg rapat . 

mula-2 aku pikirkan dia ni PEMALU , so aku cover lah pangai aku yang sebenarnye boleh tahan senget gak . HAHAH (mse ni nga tersenyum sowang-2) , cover nye cover , tup-2 dea pon sama je ngn aku . 2x5=10 . hahah , boleh tahan gak senget dea tuh . setiap kali IM , texting mesti kteowg menggiler sama'sama . serious doo , bila ngn dea , otak aku ni berjalan je . ada je idea nak kenakan dea , mencurah-curah ! hehehe . lama-2 aku pikr mamat ni boleh tahan gak sengal dea ngn aku . sumpah beb . mang sporting gler . 

then satu hari ni kteorg texting , aku tak dpt nak reply text dea sb kredit out of service ( maklum ler , student agy . cuti sem pun bkn keje , mkn tdo je keje aku . haha ) . then ibu yang baik hati g lah topopkan . dah dpt topop ape lagi kan , terus amek enset reply text dea ( hahah , gedik tak ) . aku ckp sori lha sb tak dpt reply tadi , krdt out of service . dea ckp tak pe , then dea tnye npe ta active kan num dea . aku pulak terpinga-2 (pdahal saje2 uat2 ta tahu ..) ngn muka selamber aku tnye perlu ke active kn , tuk pe . hahah , mse ni mang muka toyer je lah kn citernye . dea ckp sebab lpas ni dea nak text ngn aku hari-2 , nak ngorat aku katanye . hahah ( na jual minyak konon ) ... masa tu aku saje je jual mahal , ye lah kn WAJIB woo jual mahal . heheh , satu text dea yg aku terkezut baca " OWG TOL-2 SYG KAT AWAK ! " . see ! punye lah tak malu dea tu (just kidding) .. hahha . 

aku pun layan kan je lah dea tu kan . nak buat cmner , msing-2 senget . hahah , tapi mang sweet kowt . suke3 ^__^ (jd gedik jap) .... ni antara isi-2 texting aku ngn dea :

DIA : owg btol-2 syg kat awk !
AKU : awk ni ngigau ea ? ta sihat ke ? g tido lah (mse ni sje je uat ayt cover . hee)
DIA : saya maseh waras , mse tdo tok adq-2 ku bkn tok sy . hee , seyes ar . owg dha mula syg kat awk . awk  bek ... (ceh , tgk ayt dea ! HAHAH)
AKU : mne ad bek . jhat ni , awk je ta tao . huhu , 
DIA : npe ? awk nak ke kat owg bek cm sy ni ? tak de owg mrh ke nti ? (hahah , ayt nak mrendah diri)
AKU : sape je nak marah ?
DIA : tol tak ade owg marah ? K*** marah t cmner ?
AKU : bnd ni ta ad kne mngene ngn dea , asl dea nk mrh plak . dea ta ad hak . kteowg dha ta ad pape (mse ni btol-2 seyes texting ngn dea , huhu)
DIA : ek ? kalo owg ajak kte kpel , awk nak ke ? sudi ke terima owg bek cm sy ni ? (alahai , masa ni aku dah melompat-2 dlm bilik . seyes woo , hahah)
 *lpas to bla ... bla...bla...bla (to kowang ta yah tao lah ek . penat ler nak taip bnyk-2 . tgn ceq nak tcbut nieyh hah . hahah , soe)

and finally ! aku dengan dia ......... tuuuuuuttttt ~ HAHAH , kteowg declair pada ... ni hah , details nye .. jeng3 :P

masa : 4:30:25 am (detail gila kn)
tempat : kat tmpat msing-2 ler . hahha
#mse to game EURO between czech republic vs poland & russia vs greece . HAHAH #

amacam ?? oke tak ? heheh , eh tak hbis lagi . bnyk lagi nieyh hah . sbar2 . haha , hai . awl nak bla , ta kn bosan kowt .. huhuhu .. (penat ! stop jap , minum milo . heheh) . benda yang paling ta boleh bla bila aku soh dia bg 10 sebab npe dea mnx declair kat aku :

*baik
*lawak
*penyayang
*kaki bola (hahhaha , ni yg ta tahan ni .)
*sebab aku perempuan (oit , mmg ler sb pompuan kalo tak mang gay lah jwb nye )

yg selebihnye to tak perlu ler tao ea . hehehhe (rhsia rumah tangga) . sekarang ni aku dah pun jadi hak dia . hope relay ni kompem mnjdi . penat lha wey asek putus kapel , putus kapel . dha cm men pondok-2 je . hey , come on lah . aku ni dha tua bkn mkin muda , spe nak life yg huru hara kn . kalo bg aku sejuta pown aku taknak . nak idop yg epy , peaceful . kn3 ... btw , mey aku intro ckit pasal laki aku nieyh hah :)

nama diberi : Muhammad Fadli bin Azharul Azmi
umur          : 21 (dha tua dha, hehe)
ciri-2 fizikal : mata warna coklat (ni yg buat aku melting smpai terase nak msuk freezer je) , kulit putih (tp tak tahu lah skunk ni dha gelap ke kn . HAHAH) , tinggi (tp gse nye aku lagi tinggi dr dia kowt *pasan*) , yg pnting tak kurus melidi and ta gmox , heheh .

| " Ya Allah , seandainya telah engkau catatkan dia milikku , tercipta buat ku , satukanlah hatinya dengan hatiku . Titipkanlah kebahagiaan antara kami , agar kemesraan itu abadi . Dan Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi , seiringkanlah kami melayari hidup ini ke tepian yang sejahtera dan abadi . Tetapi Ya Allah , seandainya telah Engkau takdirkan dia bukan milikku , bawa lah ia dari ingatanku . Dan peliharalah aku dari kekecewaan . Serta Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha mengerti , berikanlah aku kekuatan , melontar bayangannya jauh ke dada langit , hilang bersama senja nan merah agarku bisa bahagia walaupun tanpa bersamanya .dan Ya Allah , gantikanlah yang telah hilang , tumbuhkanlah kembali yang telah patah , walaupun tidak sama dengan dirinya . Ya Allah Ya Tuhanku , pasrahkanlah aku dengan takdirMu . Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan , adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hamba-Mu ini " |




- THE END -


9 Jun 2012

EURO 2012 BERSAMA CAPITAL H

" REAL FANS , REAL FOOTBALL "

..:: bahang EURO 2012 dah terasa dah .. HAHA , lepas ny yg si isteri jd janda jap , yg mkwe jd single , gara-2 kau-2 adam sibuk dgn bola ! CINTA BOLA lha katerkan . haiyaaaa~ ksian wooo . hehehhe , naseb-2 ... untung ler kdai-2 mkn . maju ! bisnes mkin mningkat sb org gmai tgk bola ... nak buat cmner , ASTRO ta ad kat umh yer cik abg oiii .... HAHAH , cikebum.. cikebum 

..:: tak kurang gak yg mnaip ny . boleh tahan gak minat bola . smpai ibu aq sndri pun ta sngke yg aq ny minat bola gak . huhuhu , caiyok3 ...ny kira aq ley kawal lagi nafsu bola aq . kalo adq aq yg 2nd to ad kat melaka skunk mang lagi menggler aq d buat nye ... ' hi angah , nseb ler ko kat KK skunk ' . hehhehe .

..:: pagi ni game yg ke 3 tok group A , EURO 2012 ----> PORTUGAL vs GERMANY ! and dha semestinye favourite team aq GERMANY . boleh bgado wok ngn adq2 aq yg len sb msing-2 ad fvrt team msing-2 ... 

  

..:: and finally ............... GERMANY gooooaaaaaaaaalllllllllllllll ! hahahha ... suke3 .... GERMANY 1-PORTUGAL 0 ..... love u lah GERMANY ! jyyeeeeahhhh , puas aty aq dpt boooooooo kan adq n mbr2 aq yg skong sgad ngn PORTUGAL to .... 

| dalam pada nga tgk game ny CAPITAL H@K call aq .. dea ckp dea RINDU ! Ya Allah , betapa epy nye aq , tuhan je yg tahu . akhirye doa aq d makbulkan . aq hrap pe yg dea gtao dlm fon td sumenye betol ......  |

YOU WERE NEVER BE REPLACED DEAR ! 
~ credit to CAPITAL H @ K ~

7 Jun 2012

| maafkan aku =,= |

 ..:: 01.06.2012...... tu tarikh antara kau dan aku start rapat . start dari hari tu jgak ko start text aq . kita jadi rapat . kau story problem ko kat aq n aq pun sme gak . pdahal kita tak pernah btegor b4 diz even kita satu skul dlu . 

<3 mmg ta d nafikan ko mmg CARING , ko slalu amek berat pasal aq , even ko tpkse curi-2 mse keje ko , mse rhat ko tp ko still ad mse tok aq . sb ko ckp ko tak nak aq merajuk . so sweet ! hehehe . ko tlalu gsaw kn kesihatan aq , kalau aq tak mkn o ta mkn ubt ko msti marah ... time to mmg kne pkse lha kn tok mkn ubt . 

~ tengs sgad-2 kat ko sb slalu amek berat pasal aq . 07.06.2012 (01:00 am) kte on the fon . mcm-2 kte share . ko uat aq tergelak je bila aq ad ngn ko . ko ta nak aq sdeyh-2 . ko pesan kat aq "even kita ad prob , kita kne slalu HAPPY . mslah to sume tolak tepi " . terima kasih sgad2 ! ko tak ske ble aq slalu pk kn mslh2 yg dha lpas . sb ko ta nak aq pressure ..... 

..:: TAPI ..................... andai ko tahu aq ta ad pasaan lbh dr sowang kwn pun kat ko . aq anggap ko kwn yg pleng rpat ngn aq . sebab aty aq mang ta buleh na accept mne-2 boy dha sebab aq STILL TUNGGU DIA ! aq ta buleh na mungkir jnji aq yngg aq akn tgu dea ... aq dha anggp dea cm nyawa @ semangat aq .bkn niat aq na pmenkan pasaan ko . aq gse ko pun tahu kowt psal bnd ni ... 

<3 hanya Allah je yg tahu pe yg aq gse .... MAAFKAN AKU !!!! aq harap kita ley jd kawan yang paleng rapat skali ..... aq harap ko pham k ..... 


video


22 May 2012

ada cerita disebalik peristiwa

| " biar putus cinta dengan manusia , jgn putus cinta dengan Allah "  tu lah statement yang awak bg kat saya mase kita mula-2 break dulu . dah 4 bulan 16 hari kita break . 06.02.2012 .... tu lah tarikh yg paling aq benci skunk ny . satu penyeksaan bg aq tok lupekan ko ! jika boleh memilih ,  lbh rela memilih untuk tak pernah kenal sapa diri kau drpd harus melupakan kau ... |

video 


| "  Lepaskanmu kerna terpaksa "  . ad cerita di sebalik lagu ni . tersurat dan tersirat . tapi APA ?! bnd ni buatkan keadaan menjadi lagi berserabut . aq tao ko still SAYANG kat aq lagi ! aq dpt gse to sume . knp kau nak seksa aq smpai cmney skali .... ?? 

| 21.05.2012 ...... to tarikh result final kuar . sem lepas ko lah org pertama sebelum aq yg tao result aq tp sem ny ko jd org terakhir yg tnye pasal hal to ... btol pe yg aq dha target . bnd ny akn jd . mlm to aq tgu pertanyaan " mcamaner dgn result syu ? oke ta ? " . tapi to sume just imaginasi aq . aq terkilan .... T___T . |

| aq just na tnye satu benda je kat ko . npe ko ta lyn aq sme cm ko lyn mbr-2 ko yg len ??? pdahal ko yg decide tok truskan relationship ny as a " FRIEND " . aq kecewa sgad-2 . if ko ta na aq disturb idop ko , just let me know ! aq ta snggop lah na tanggong sume ny lg . bnd ny " SAKIT " tok aq .... aq harap ko pham n tao . |

| satu je yg aq harap kan dari ko . " TOLONGLAH " jgn seksa pasaan aq cmney . ye , mang ko ta bg aq tgu ko tp aq " TETAP " akan tgu ko ... sebab kte dha bjnji mcm-2 dlu ... |

| AKU TETAP SAYANG KAT KAU MACAM DULU . AKU STILL BERHARAP KAT KAU UNTUK AKU JADI PEMILIK TULANG RUSUK KAU . SEBAB HANYA SATU SEBAB " AKU SAYANG KAU ! " TU YANG KAU PERLU TAHU <3 |
   

23 Jan 2012

Apa yang aku rasa :'(

..:: huh , npe lha slalu sgad kne cmney ? npe ssh sgad seseorang to na fham pe yngg kte gse ? npe aty n pasaan dea je yngg aq kne pham ? aq berubah dr -ve ke +ve just tok dea . sb aq tao if aq ubh attitude aq ianye baik tok dri aq gak . npe sjak akhir-2 ny dea berubah ? dea ta cm dlu . aie-2 aq tgu tok dea jd cm dlu tp ta ad pown . npe dea jd cmney ? aq syg kat dea sgad-2 . aq ta na khilangn dea tp npe dea ta pnh tao sume to . aq rndu time-2 kteowg bgurau , epy je . skunk ny npe ssh sgad . pe dea ad owg len ke ? if dea ad gurl len , aq trime seada nye . aq ta snggop aty n pasaan ny d kecewakan . aq na dea tao pe yngg aq gse skunk . aq ta na dea yngg brubah aty . aq ta na jd hipokrit . aq tao ko ta ske d kongkong pdhal bnd to yngg ko soh aq uat tok control ko . tp skunk dha len . npe prubahan dri ko ketara sgad ? if ad tlg lha face 2 face ngn aq . kte settle cara baik . mang aq pk yngg ko ad gurl len . n naluri aty aq kuat bgtao bnd to . if ko na typu aq , ta pe lha . tpy hargai lha pasaan aq . aq ta na just aq je yngg beriya-2 jge aty n psaan ko tp ko ignore kn pasaan aq . aq na bnd ny jd cm dlu alek . ye ! mang kte slalu gado sb kn hal remeh tp to sume mmatangkn kte dlm stiap hal bkn nye agy na keruhkn keadaan . aq hrap ko fham n please b urself . aq dha ta tao na luahkn cmner agy kat ko . aq ta mnx ko turut kn sume yngg aq na . ckup lha skadar ko pham aq . kdang-2 aq give up ngn sume ny tp aq kne kuat sb aq sygkn relationship ny .



aq ta na jd pape kat relationship ny . agy 6 aie (30.1.2012) genap 7 bln dha rlationship ny . yup , aq tao 7 bln to ta lme mne tp slame 7 bln to lha bnyk bnd yngg jd . aq na sgad ko jd dri ko. ko tao ta aq sdeyh sgad-2 ble tao pe yngg ko uat . aq control ko sb aq na yngg terbaik tok dri ko . bkn niat aq na uat ko cm to . aq na kte sme-2 jge rlationship ny .


aku sayang kau ! aku taknak kau tinggalkan aku just atas alasan yang tak munasabah .


syuhadah sayang hakimi !

just for you :
hakimi <3
Copyright@segala yang tercatat di atas adalah hasil taipan Syuhadah Yahayah