22 Jun 2012

My New Life with Him ^__^

yuhuuu ~ dha lme woo tak update blog ! ngee ~ maap2 .. bese lah , blog dlm construction lagi . hah , ni pun try sedaya upaya tok upgrade gler-2 , sb dha gian gler nk share sume bnd ngn uolls .. heheh , tengs kat adq aq yg melayan kerenah aq yg cm bdq kecik ni , hehhehe ....

to bru intro , blom masuk lagi pd entry kita ! hahah (excited nieyh) . btw , aku just nak share pe yang dah jadi dgn aku lepas kehadiran dia ( MUHAMMAD FADLI BIN AZHARUL AZMI ) . acctually , dea classmate and mbr pada ex aku b4 diz (ta yah lah aku mention nama dea kat cni kan) . benda ni sume secara tak sengaja , kteorg tak planning pape pun . ni lah yang dinamakan JODOH ! kan3 ^__* ... masa tu aku ingat lagi , aku ada update one status kat FB and dea the 1st one yg comment status tu . start dr situ kteorg oke . mmg b4 diz ta pnh knl pun . bila kteowg dah men comment-2 , aku stalk FB dea , then dea pun ngn tak segan stalk FB aku blik . mse tu cm sweet je ..*melting* ... 7 JUN 2012 , masa tu mmg mood nga boring masa online . tiba-2 muncul chat box dari dea . heheh , epy tak terkata tapi cover . hehe . ehem3 .. IM ptama dea kat aku " RELAX LAH DIK , JGN FRUST SB K*** " (sebab mse tu aku baru je lpas post kat FB pic aku ngn ex aku a.k.a mbr dea tu , and aku ada mention yg aku rindu kat ex aku tuh) . k lah kn , masa tu aku pun story molly ngn dea pasal ni . start dr situ kteowg rapat . 

mula-2 aku pikirkan dia ni PEMALU , so aku cover lah pangai aku yang sebenarnye boleh tahan senget gak . HAHAH (mse ni nga tersenyum sowang-2) , cover nye cover , tup-2 dea pon sama je ngn aku . 2x5=10 . hahah , boleh tahan gak senget dea tuh . setiap kali IM , texting mesti kteowg menggiler sama'sama . serious doo , bila ngn dea , otak aku ni berjalan je . ada je idea nak kenakan dea , mencurah-curah ! hehehe . lama-2 aku pikr mamat ni boleh tahan gak sengal dea ngn aku . sumpah beb . mang sporting gler . 

then satu hari ni kteorg texting , aku tak dpt nak reply text dea sb kredit out of service ( maklum ler , student agy . cuti sem pun bkn keje , mkn tdo je keje aku . haha ) . then ibu yang baik hati g lah topopkan . dah dpt topop ape lagi kan , terus amek enset reply text dea ( hahah , gedik tak ) . aku ckp sori lha sb tak dpt reply tadi , krdt out of service . dea ckp tak pe , then dea tnye npe ta active kan num dea . aku pulak terpinga-2 (pdahal saje2 uat2 ta tahu ..) ngn muka selamber aku tnye perlu ke active kn , tuk pe . hahah , mse ni mang muka toyer je lah kn citernye . dea ckp sebab lpas ni dea nak text ngn aku hari-2 , nak ngorat aku katanye . hahah ( na jual minyak konon ) ... masa tu aku saje je jual mahal , ye lah kn WAJIB woo jual mahal . heheh , satu text dea yg aku terkezut baca " OWG TOL-2 SYG KAT AWAK ! " . see ! punye lah tak malu dea tu (just kidding) .. hahha . 

aku pun layan kan je lah dea tu kan . nak buat cmner , msing-2 senget . hahah , tapi mang sweet kowt . suke3 ^__^ (jd gedik jap) .... ni antara isi-2 texting aku ngn dea :

DIA : owg btol-2 syg kat awk !
AKU : awk ni ngigau ea ? ta sihat ke ? g tido lah (mse ni sje je uat ayt cover . hee)
DIA : saya maseh waras , mse tdo tok adq-2 ku bkn tok sy . hee , seyes ar . owg dha mula syg kat awk . awk  bek ... (ceh , tgk ayt dea ! HAHAH)
AKU : mne ad bek . jhat ni , awk je ta tao . huhu , 
DIA : npe ? awk nak ke kat owg bek cm sy ni ? tak de owg mrh ke nti ? (hahah , ayt nak mrendah diri)
AKU : sape je nak marah ?
DIA : tol tak ade owg marah ? K*** marah t cmner ?
AKU : bnd ni ta ad kne mngene ngn dea , asl dea nk mrh plak . dea ta ad hak . kteowg dha ta ad pape (mse ni btol-2 seyes texting ngn dea , huhu)
DIA : ek ? kalo owg ajak kte kpel , awk nak ke ? sudi ke terima owg bek cm sy ni ? (alahai , masa ni aku dah melompat-2 dlm bilik . seyes woo , hahah)
 *lpas to bla ... bla...bla...bla (to kowang ta yah tao lah ek . penat ler nak taip bnyk-2 . tgn ceq nak tcbut nieyh hah . hahah , soe)

and finally ! aku dengan dia ......... tuuuuuuttttt ~ HAHAH , kteowg declair pada ... ni hah , details nye .. jeng3 :P

masa : 4:30:25 am (detail gila kn)
tempat : kat tmpat msing-2 ler . hahha
#mse to game EURO between czech republic vs poland & russia vs greece . HAHAH #

amacam ?? oke tak ? heheh , eh tak hbis lagi . bnyk lagi nieyh hah . sbar2 . haha , hai . awl nak bla , ta kn bosan kowt .. huhuhu .. (penat ! stop jap , minum milo . heheh) . benda yang paling ta boleh bla bila aku soh dia bg 10 sebab npe dea mnx declair kat aku :

*baik
*lawak
*penyayang
*kaki bola (hahhaha , ni yg ta tahan ni .)
*sebab aku perempuan (oit , mmg ler sb pompuan kalo tak mang gay lah jwb nye )

yg selebihnye to tak perlu ler tao ea . hehehhe (rhsia rumah tangga) . sekarang ni aku dah pun jadi hak dia . hope relay ni kompem mnjdi . penat lha wey asek putus kapel , putus kapel . dha cm men pondok-2 je . hey , come on lah . aku ni dha tua bkn mkin muda , spe nak life yg huru hara kn . kalo bg aku sejuta pown aku taknak . nak idop yg epy , peaceful . kn3 ... btw , mey aku intro ckit pasal laki aku nieyh hah :)

nama diberi : Muhammad Fadli bin Azharul Azmi
umur          : 21 (dha tua dha, hehe)
ciri-2 fizikal : mata warna coklat (ni yg buat aku melting smpai terase nak msuk freezer je) , kulit putih (tp tak tahu lah skunk ni dha gelap ke kn . HAHAH) , tinggi (tp gse nye aku lagi tinggi dr dia kowt *pasan*) , yg pnting tak kurus melidi and ta gmox , heheh .

| " Ya Allah , seandainya telah engkau catatkan dia milikku , tercipta buat ku , satukanlah hatinya dengan hatiku . Titipkanlah kebahagiaan antara kami , agar kemesraan itu abadi . Dan Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi , seiringkanlah kami melayari hidup ini ke tepian yang sejahtera dan abadi . Tetapi Ya Allah , seandainya telah Engkau takdirkan dia bukan milikku , bawa lah ia dari ingatanku . Dan peliharalah aku dari kekecewaan . Serta Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha mengerti , berikanlah aku kekuatan , melontar bayangannya jauh ke dada langit , hilang bersama senja nan merah agarku bisa bahagia walaupun tanpa bersamanya .dan Ya Allah , gantikanlah yang telah hilang , tumbuhkanlah kembali yang telah patah , walaupun tidak sama dengan dirinya . Ya Allah Ya Tuhanku , pasrahkanlah aku dengan takdirMu . Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan , adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hamba-Mu ini " |




- THE END -


No comments:

Post a Comment

Copyright@segala yang tercatat di atas adalah hasil taipan Syuhadah Yahayah