26 Jun 2012

tak nak balik :'(

cuti sem dha na hbis !! OMG ... ta suka nyer :'( .. nek cuti ni aq akn bgelar student tok sem 3 ... huaaarghhh ! dha tua upe nye ... tapi ta sedar-2 diri lagi . HAHA , bese lah to . minah perasan mang cenggini kn ;) ... TAPI aq ta nak blik perak ! bila alek sana , kompem aq akn HOMESICK . benci gler ... hu . bnd paleng annoying bila aq kena stay jaoh dr family . bila  dha start sem bmkne akn mula lah idop aq as a student alek . everything kena buat sendiri . sume nye kena dpends pd diri sendiri . and bila budaq yg tak pandai survive cm aq ni kena settlekn semuanye sndiri BAYANGKAN pe akn jd ... kowang sndri boleh imagine kn an .. kompem huru hara weiii :'( . that's why aku taknak ... bila aq dha ad kat sana , kompem satu2 problem yg aku bnci akn tergedix-2 dtg kat aq . huh , na tempis ta boleh . bese lah bnd gedix dtg kan . pkse cmner pun , mesti dea degil gak . ta ley uat apoah . hahhaa . hope nek sem ni semuanye akn jd snang , sumenye teratur ... ta yah nak huru hara . kompem idop aq aman tenteram ... kan3 ;) . kowang doakan aq yer .. kita kwan kn .. so , lakukan tugas anda ! hehehhe .... oke lah , penat adap lappy nieyh .. dadaa~ syg kowang :*

22 Jun 2012

- Silence Please ! read this ^^ -





- muka budak sakit ! kelakar kan , huhuhu .... masa ni baru je lpas uat blood test , muka nga tahan  kebas injection tuh , mang sakit woo , bengkak-2 tgn . nak gerak kn tgn pun bisa . mana tak nye , 2 tube dktor tuh sedut darah aku ! ngee~ ... even nga sakit TAPI aku still kena senyum gak .. bkn tok diri aku tapi org sekeliling aku . aku taknak dyeowg tao aku sedih sebab sakit especially PARENTS ... ta snggup woo tgk dyeowg gsaw -







-saya seorang yang kuat menangis ! FACT ! not FAKE , hehehe :) ... nama pun pompuan kn , mang ta lari ke mana lah naluri sowang pompuan tuh (kalo tak nges , mang aty batu tol . ngee~) . aku suka nges sebab aku MANJA ! fact jgak taw nieyh :P . aku akn nges bila owg yg aku syg buat aku sedih , kecewa kan aku (p/s : yaya , baca tuh ! jgn buat taw , hehe).. -





- " NATURAL BEAUTY " .... to adalah aku ! aku bukan suka make-up . kalau mack-up terasa muka cm kene tepek ngn taik lembu je , tebal ! hahaha . cukup lah setakat , powder , lip ice and maybe maskara ckit .... nak pkai blusher mcm dha rupa cina opera .. woo , to bkn aku !  hehhehe , simple is nice right ... nak pesan : " jgn tlalu bnyk touch up muka tima muda-2 nieyh , t hilang seri ! take note kay :) -






-tengok lah ni , smbil texting pun boleh tersenyum sowang-2  .... chop ! jgn slh pham , ni bukan nga texting , tapi nga tgk pic-2 my dear ! rindu woo sama itu boboy :'( ... nak jumpa dea !!!! 






# even banyak benda yang aku kena lalui , tapi aku tetap kena kuat ! aku tak boleh down mcm tu je . gmai yang perlukan aku especially family ! tanggungjwb aku besar sgad2 lbh-2 agy aku ank sulung dalam family . btw , aku harap if ad sape-2 yg mengenali diri ni , yg ada gse tak puas hati ngn attitude aku , just face to face je kay . aku accept sb bg aku aku just mnusia biasa yg tak pernah lari dr membuat dosa .... aku bukan tuhan nak hukum kowang yg cakap aku belakang-2 . aku terima . KEKASARAN bukan cara aku sebab aku jnis yang lembut ! FACT k (bkn nye nak puji diri sendiri) ... hope kowang happy kwn ngn aku sebab aku akn jadi yang terbaik dan yang paling baik ! Insya Allah :) #

# let me intro bout me : #

-siti nur syuhadah binti yahayah-
-19y/o(30.08.1993) -
-1st daughter en yahayah & pn hashimah-
-suka coklat(damn much !)-
-suka ngis (cengeng . HAHAH) , manja , lembut , ta suka lasak-2 -
-pink , purple , white , black is my world ! (pebret kaler ^^)-

p/s : tu je kowt gse nye .. if nak tahu pape lagi pasal aku , please follow blog aku yang tak seberapa nieyh o boleh add kat FB : http://www.facebook.com/syuhadah.yahayah o boleh follow aku kat burung biru (Twitter ler , haiyaa) :
https://twitter.com/#!/cadburymilk....... oke lah kowang . mata aku dah ngantok nieyh . gse cm nak pitam je ... bubye . take care ya ! ^^
















My New Life with Him ^__^

yuhuuu ~ dha lme woo tak update blog ! ngee ~ maap2 .. bese lah , blog dlm construction lagi . hah , ni pun try sedaya upaya tok upgrade gler-2 , sb dha gian gler nk share sume bnd ngn uolls .. heheh , tengs kat adq aq yg melayan kerenah aq yg cm bdq kecik ni , hehhehe ....

to bru intro , blom masuk lagi pd entry kita ! hahah (excited nieyh) . btw , aku just nak share pe yang dah jadi dgn aku lepas kehadiran dia ( MUHAMMAD FADLI BIN AZHARUL AZMI ) . acctually , dea classmate and mbr pada ex aku b4 diz (ta yah lah aku mention nama dea kat cni kan) . benda ni sume secara tak sengaja , kteorg tak planning pape pun . ni lah yang dinamakan JODOH ! kan3 ^__* ... masa tu aku ingat lagi , aku ada update one status kat FB and dea the 1st one yg comment status tu . start dr situ kteorg oke . mmg b4 diz ta pnh knl pun . bila kteowg dah men comment-2 , aku stalk FB dea , then dea pun ngn tak segan stalk FB aku blik . mse tu cm sweet je ..*melting* ... 7 JUN 2012 , masa tu mmg mood nga boring masa online . tiba-2 muncul chat box dari dea . heheh , epy tak terkata tapi cover . hehe . ehem3 .. IM ptama dea kat aku " RELAX LAH DIK , JGN FRUST SB K*** " (sebab mse tu aku baru je lpas post kat FB pic aku ngn ex aku a.k.a mbr dea tu , and aku ada mention yg aku rindu kat ex aku tuh) . k lah kn , masa tu aku pun story molly ngn dea pasal ni . start dr situ kteowg rapat . 

mula-2 aku pikirkan dia ni PEMALU , so aku cover lah pangai aku yang sebenarnye boleh tahan senget gak . HAHAH (mse ni nga tersenyum sowang-2) , cover nye cover , tup-2 dea pon sama je ngn aku . 2x5=10 . hahah , boleh tahan gak senget dea tuh . setiap kali IM , texting mesti kteowg menggiler sama'sama . serious doo , bila ngn dea , otak aku ni berjalan je . ada je idea nak kenakan dea , mencurah-curah ! hehehe . lama-2 aku pikr mamat ni boleh tahan gak sengal dea ngn aku . sumpah beb . mang sporting gler . 

then satu hari ni kteorg texting , aku tak dpt nak reply text dea sb kredit out of service ( maklum ler , student agy . cuti sem pun bkn keje , mkn tdo je keje aku . haha ) . then ibu yang baik hati g lah topopkan . dah dpt topop ape lagi kan , terus amek enset reply text dea ( hahah , gedik tak ) . aku ckp sori lha sb tak dpt reply tadi , krdt out of service . dea ckp tak pe , then dea tnye npe ta active kan num dea . aku pulak terpinga-2 (pdahal saje2 uat2 ta tahu ..) ngn muka selamber aku tnye perlu ke active kn , tuk pe . hahah , mse ni mang muka toyer je lah kn citernye . dea ckp sebab lpas ni dea nak text ngn aku hari-2 , nak ngorat aku katanye . hahah ( na jual minyak konon ) ... masa tu aku saje je jual mahal , ye lah kn WAJIB woo jual mahal . heheh , satu text dea yg aku terkezut baca " OWG TOL-2 SYG KAT AWAK ! " . see ! punye lah tak malu dea tu (just kidding) .. hahha . 

aku pun layan kan je lah dea tu kan . nak buat cmner , msing-2 senget . hahah , tapi mang sweet kowt . suke3 ^__^ (jd gedik jap) .... ni antara isi-2 texting aku ngn dea :

DIA : owg btol-2 syg kat awk !
AKU : awk ni ngigau ea ? ta sihat ke ? g tido lah (mse ni sje je uat ayt cover . hee)
DIA : saya maseh waras , mse tdo tok adq-2 ku bkn tok sy . hee , seyes ar . owg dha mula syg kat awk . awk  bek ... (ceh , tgk ayt dea ! HAHAH)
AKU : mne ad bek . jhat ni , awk je ta tao . huhu , 
DIA : npe ? awk nak ke kat owg bek cm sy ni ? tak de owg mrh ke nti ? (hahah , ayt nak mrendah diri)
AKU : sape je nak marah ?
DIA : tol tak ade owg marah ? K*** marah t cmner ?
AKU : bnd ni ta ad kne mngene ngn dea , asl dea nk mrh plak . dea ta ad hak . kteowg dha ta ad pape (mse ni btol-2 seyes texting ngn dea , huhu)
DIA : ek ? kalo owg ajak kte kpel , awk nak ke ? sudi ke terima owg bek cm sy ni ? (alahai , masa ni aku dah melompat-2 dlm bilik . seyes woo , hahah)
 *lpas to bla ... bla...bla...bla (to kowang ta yah tao lah ek . penat ler nak taip bnyk-2 . tgn ceq nak tcbut nieyh hah . hahah , soe)

and finally ! aku dengan dia ......... tuuuuuuttttt ~ HAHAH , kteowg declair pada ... ni hah , details nye .. jeng3 :P

masa : 4:30:25 am (detail gila kn)
tempat : kat tmpat msing-2 ler . hahha
#mse to game EURO between czech republic vs poland & russia vs greece . HAHAH #

amacam ?? oke tak ? heheh , eh tak hbis lagi . bnyk lagi nieyh hah . sbar2 . haha , hai . awl nak bla , ta kn bosan kowt .. huhuhu .. (penat ! stop jap , minum milo . heheh) . benda yang paling ta boleh bla bila aku soh dia bg 10 sebab npe dea mnx declair kat aku :

*baik
*lawak
*penyayang
*kaki bola (hahhaha , ni yg ta tahan ni .)
*sebab aku perempuan (oit , mmg ler sb pompuan kalo tak mang gay lah jwb nye )

yg selebihnye to tak perlu ler tao ea . hehehhe (rhsia rumah tangga) . sekarang ni aku dah pun jadi hak dia . hope relay ni kompem mnjdi . penat lha wey asek putus kapel , putus kapel . dha cm men pondok-2 je . hey , come on lah . aku ni dha tua bkn mkin muda , spe nak life yg huru hara kn . kalo bg aku sejuta pown aku taknak . nak idop yg epy , peaceful . kn3 ... btw , mey aku intro ckit pasal laki aku nieyh hah :)

nama diberi : Muhammad Fadli bin Azharul Azmi
umur          : 21 (dha tua dha, hehe)
ciri-2 fizikal : mata warna coklat (ni yg buat aku melting smpai terase nak msuk freezer je) , kulit putih (tp tak tahu lah skunk ni dha gelap ke kn . HAHAH) , tinggi (tp gse nye aku lagi tinggi dr dia kowt *pasan*) , yg pnting tak kurus melidi and ta gmox , heheh .

| " Ya Allah , seandainya telah engkau catatkan dia milikku , tercipta buat ku , satukanlah hatinya dengan hatiku . Titipkanlah kebahagiaan antara kami , agar kemesraan itu abadi . Dan Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi , seiringkanlah kami melayari hidup ini ke tepian yang sejahtera dan abadi . Tetapi Ya Allah , seandainya telah Engkau takdirkan dia bukan milikku , bawa lah ia dari ingatanku . Dan peliharalah aku dari kekecewaan . Serta Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha mengerti , berikanlah aku kekuatan , melontar bayangannya jauh ke dada langit , hilang bersama senja nan merah agarku bisa bahagia walaupun tanpa bersamanya .dan Ya Allah , gantikanlah yang telah hilang , tumbuhkanlah kembali yang telah patah , walaupun tidak sama dengan dirinya . Ya Allah Ya Tuhanku , pasrahkanlah aku dengan takdirMu . Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan , adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hamba-Mu ini " |




- THE END -


9 Jun 2012

EURO 2012 BERSAMA CAPITAL H

" REAL FANS , REAL FOOTBALL "

..:: bahang EURO 2012 dah terasa dah .. HAHA , lepas ny yg si isteri jd janda jap , yg mkwe jd single , gara-2 kau-2 adam sibuk dgn bola ! CINTA BOLA lha katerkan . haiyaaaa~ ksian wooo . hehehhe , naseb-2 ... untung ler kdai-2 mkn . maju ! bisnes mkin mningkat sb org gmai tgk bola ... nak buat cmner , ASTRO ta ad kat umh yer cik abg oiii .... HAHAH , cikebum.. cikebum 

..:: tak kurang gak yg mnaip ny . boleh tahan gak minat bola . smpai ibu aq sndri pun ta sngke yg aq ny minat bola gak . huhuhu , caiyok3 ...ny kira aq ley kawal lagi nafsu bola aq . kalo adq aq yg 2nd to ad kat melaka skunk mang lagi menggler aq d buat nye ... ' hi angah , nseb ler ko kat KK skunk ' . hehhehe .

..:: pagi ni game yg ke 3 tok group A , EURO 2012 ----> PORTUGAL vs GERMANY ! and dha semestinye favourite team aq GERMANY . boleh bgado wok ngn adq2 aq yg len sb msing-2 ad fvrt team msing-2 ... 

  

..:: and finally ............... GERMANY gooooaaaaaaaaalllllllllllllll ! hahahha ... suke3 .... GERMANY 1-PORTUGAL 0 ..... love u lah GERMANY ! jyyeeeeahhhh , puas aty aq dpt boooooooo kan adq n mbr2 aq yg skong sgad ngn PORTUGAL to .... 

| dalam pada nga tgk game ny CAPITAL H@K call aq .. dea ckp dea RINDU ! Ya Allah , betapa epy nye aq , tuhan je yg tahu . akhirye doa aq d makbulkan . aq hrap pe yg dea gtao dlm fon td sumenye betol ......  |

YOU WERE NEVER BE REPLACED DEAR ! 
~ credit to CAPITAL H @ K ~

7 Jun 2012

| maafkan aku =,= |

 ..:: 01.06.2012...... tu tarikh antara kau dan aku start rapat . start dari hari tu jgak ko start text aq . kita jadi rapat . kau story problem ko kat aq n aq pun sme gak . pdahal kita tak pernah btegor b4 diz even kita satu skul dlu . 

<3 mmg ta d nafikan ko mmg CARING , ko slalu amek berat pasal aq , even ko tpkse curi-2 mse keje ko , mse rhat ko tp ko still ad mse tok aq . sb ko ckp ko tak nak aq merajuk . so sweet ! hehehe . ko tlalu gsaw kn kesihatan aq , kalau aq tak mkn o ta mkn ubt ko msti marah ... time to mmg kne pkse lha kn tok mkn ubt . 

~ tengs sgad-2 kat ko sb slalu amek berat pasal aq . 07.06.2012 (01:00 am) kte on the fon . mcm-2 kte share . ko uat aq tergelak je bila aq ad ngn ko . ko ta nak aq sdeyh-2 . ko pesan kat aq "even kita ad prob , kita kne slalu HAPPY . mslah to sume tolak tepi " . terima kasih sgad2 ! ko tak ske ble aq slalu pk kn mslh2 yg dha lpas . sb ko ta nak aq pressure ..... 

..:: TAPI ..................... andai ko tahu aq ta ad pasaan lbh dr sowang kwn pun kat ko . aq anggap ko kwn yg pleng rpat ngn aq . sebab aty aq mang ta buleh na accept mne-2 boy dha sebab aq STILL TUNGGU DIA ! aq ta buleh na mungkir jnji aq yngg aq akn tgu dea ... aq dha anggp dea cm nyawa @ semangat aq .bkn niat aq na pmenkan pasaan ko . aq gse ko pun tahu kowt psal bnd ni ... 

<3 hanya Allah je yg tahu pe yg aq gse .... MAAFKAN AKU !!!! aq harap kita ley jd kawan yang paleng rapat skali ..... aq harap ko pham k ..... 


video


Copyright@segala yang tercatat di atas adalah hasil taipan Syuhadah Yahayah